Min vision

Du som har hästintresse och vill lära dig rida, redan rider och vill utvecklas mer, eller bara vill borsta, pyssla och mysa med en häst. Kom till Madeleines ridskola på Stall Borgasgård - din ridning blir vad du gör den till. 

Hästar är så mycket mer än bara ridning. Hos oss får ni tid och möjlighet att verkligen lära er att ta hand om en häst, då våra lektioner alltid börjar och slutar i stallet. Det ingår att sköta om hästen både före och efter lektionen. Vi ser att mys och stallpyssel är en stor del för att utvecklas tillsammans med hästen. Det är genom den dagliga omvårdnaden som vi knyter band till våra fyrbenta vänner! Vid vistelse bland hästarna, i såväl stall/hage som i ridningen är det viktigt att du har en positiv inställning för då blir både hästen och din ridning positiv. Vi behandlar hästen med respekt och lugn. Går inte allt som man vill - rannsakar man sig själv och skyller inte på hästen. Reflektionsfrågor som till exempel; Vad gick bra idag? Vad kunde gått bättre? Vad vill jag göra och framförallt - HA KUL! 

För att utvecklas är det viktigt med egen analys och att våga reflektera över utmaningar och möjligheter som man ställs inför. Små ridgrupper med familjär känsla där man kan stötta varandra skapar känsla av gemenskap och trygghet, vilket är viktigt inom ridsporten och en del i lärandet. Vi är mer än bara en ridskola, vi har bland annat lägerverksamhet, olika lovaktiviteter samt små träningstävlingar. 

Ett ridabonnemang innefattar att eleven rider 1 gång per vecka där man redan från början lär sig att sköta hästen före och efter lektion. Ridläraren finns i stallet och hjälper till där det behövs. Vi varierar våra lektioner för glada hästar och nöjda elever, detta genom att rida utomhus när vädret tillåter. Vi utnyttjar uteritten till våra dressyr och hopplektioner som variation till ridhuset/paddocken. 

Vi är i dagsläget en ridskola för barn och ungdomar. I liten skala finns även ridning för vuxna ryttare. Viktgräns finns och måste respekteras.